Ple Ordinari Municipal: 4 d’octubre del 2018

Dijous 4 d’octubre hi va haver nova sessió plenària a la sala de plens de l’Ajuntament.

El plenari va anar molt precedit per les diferents mocions que els partits amb representació al consistori van presentar en referència al primer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

La primera moció la presentava el PSC i ICV que feia referència a la reivindicació i l’agraïment a totes aquelles persones que van fer possible el referèndum malgrat les amenaces i l’ús il·legitim de la violència i la brutalitat policial per part del govern espanyol. També reiterava la necessitat inapelable de negociar un referèndum d’autodeterminació acordat amb l’acceptació del resultat democràtic que s’obtingui sense descartar altres opcions o sistemes proposats que puguin fer-ho possible i finalment exigia la llibretat immediata dels presos i preses polítics i el retorn dels exiliats.

Aquesta moció va ser aprovada per unanimitat.

La següent moció la presentava ERC i el PdeCAT en suport a les persones represaliades pels fets del 20 setembre de 2017. La moció va ser aprovada amb els vots favorables d’ERC, la CUP i el PdeCAT i les abstencions de PSC i ICV.

Finalment la CUP presentava una moció referent al canvi de nom de la Plaça Triangular a Plaça 1 d’octubre. Aquesta moció va ser rebutjada amb els vots contraris del PSC i d’ICV i els favorables de la CUP, ERC i del PdeCAT.

En aquest ple també es va aprovar definitivament el compte general de la Corporació per a l’exercici 2017. El punt fa referència al document de tancament  de comptes de l’exercici 2017, uns comptes que donen un ressultat pressupostari pel que fa a l’Ajuntament de 389.409€, del Patronat Municipal d’Esports de 20.780€ i del Patronat de Ràdio Gelida de 4.671€.

Fent referència al romanent de tresoreria, el de l’Ajuntament tindria 557.931,04€, el Patronat d’Esports 74.753€ i el Patronat de la Ràdio 38.399€. Pel que fa a l’estalvi net, el de l’Ajuntament és de 431.415,85€ amb una ràtio del 6,38%; el del Patronat d’esports de 20.780€ amb una ràtio del 4,54% i el del Patronat de la Ràdio de 6.499€ amb un ràtio del 26,51%. Des de l’equip de govern s’ha volgut remarcar el ràtio d’endeutament consolidat que es troba en el 30,13%.

Aquest punt va ser aprovat amb els vots favorables del PSC, ICV i PdeCAT, els vots contaris d’ERC i l’abstenció de la CUP.

Es va aprovar amb els vots favorables del PSC, ICV, ERC i PdeCAT l’aprovació inicial de l’alteració de la qualificació jurídica del camí públic “Camí Vell de l’Atalaia”. Aquest punt tractava sobre la creació d’un camí alternatiu perquè els vehícles, sobretot agrícoles, no hagin de passar pel mig d’una finca privada. En aquest cas, el pas passarà a ser camí privat i el tram privat a públic. Aquesta intervenció, que només afecta al propietari i té el vist-i-plau dels veïns, no suposarà cap cost a l’Ajuntament, ja que l’adequació del camí anirà a càrrec del mateix propietari.

D’una banda s’aprovava amb els vots favorables del PSC, ICV, PdeCAT i ERC i l’abstenció de la CUP la ratifiació de l’acord de la Junta de Govern Local de data 19 de juliol de 2018 de declaració d’utilitat pública de l’obra “Infraestructures de mòduls prefabricats al CEIP Montcau”. Aquest punt feia referència a la presentació de la corresponent llicència i a la sol·licitud del Departament d’Ensenyament de la Generalitat per tal que es bonifiquessin els tributs que s’apliquen a les obres i per part de l’Ajuntament es va aplicar una bonificació del 95% a la quota de l’import.

D’altra banda la CUP presentava una moció per tal de millorar la transparència i el funcionamet de l’Ajuntament de Gelida.La moció va ser rebutjada amb els vots contraris del PSC, ICV les abstencions del PdeCAT i ERC i el vot favorable de la CUP.

La part resolutiva va finalitzar amb l’aprovació per unanimitat del nomenamint del jutge de pau substitut Ramón Tarrida Romagosa.

Pel que fa a l’apartat d’informacions d’alcaldia integrat dins la part de control l’alcalde, en Lluís Valls va fer referència, d’una banda, a l’aprovació inicial de l’expedient de contractació per a les obres del camí de Can Bargalló, l’adjudicació d’obres del camí de vianants de Can Torrents que iniciaran a finals d’octubre, la signatura del crèdit previst en el pressupost de 300.000€  i l’adjudicació d’una subvenció de 127.000€ de la Diputació de Barcelona per tal d’arreglar el mur del Cementiri del Castell de Gelida.

D’altra banda va informar sobre el projecte d’eixamplament del Riu Anoia, que en aquest moment les obres estan adjudicades però a la vegada suspeses degut a que el primer pas d’aquestes és la construcció d’un pas inferior, que no es podrà construir, segons un informe de l’ACA, durant aquests mesos de tardor degut a l’augment del cabal del Riu.

Podeu tornar a escoltar qualsevol part del Ple a www.radiogelida.cat a l’apartat de Ràdio a la Carta o Ple municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.