Diables de Gelida: 10 anys, 10 bèsties

Per primer cop a Gelida, es concentraran 10 besties de foc. En motiu del desè aniversari de la Colla de Diables de Gelida, i dins del programa d’actes de l’aniversari de la mateixa colla, el  dissabte 27 d’octubre es farà a Gelida la Trobada de Besties: 10 anys 10 besties.

La Colla de Diables de Gelida, entitat que va néixer l’estiu del 2008 esta de celebració. Desprès d’un dinar de colla, activitats infantils així com concerts, tronada per festa major entre d’altres, ara toca el gran acte per cloure de la millor manera possible el 10è aniversari, amb foc.

Vinguts d’arreu de Catalunya envairan els carrers del centre de la vila dracs i besties traient foc, escopint espurnes i omplint de fum per allà on passin. El 27 d’octubre, podrem comptar amb la presènica de les següents bèsties:

Drac de Granollers (Vallés Oriental),Drac de Parets (Vallés Oriental), Viagrot de Cubelles (Garraf), Basilisc de Mataró (Maresme), Cérvol Diabòlic (Gelida, Alt Penedès), Bou del Vendrell (Baix Penedès), Escurcerot de l’Ordal (Alt Penedès), Ferafoc de St. Quintí de Mediona (Alt Penedès), Gos Cancerver de Canovelles (Vallés Oriental), i finalment el Drac de Gelida, que també celebra els seus 10 anys amb la Colla.

 

La trobada de bèsties iniciarà a les 17h amb la plantada de bèsties, continuarà a les 18h amb l’inici de la cercavila sense foc des de la Plaça de la Vila i, finalment a les 22h, des de la Plaça de l’Església enceses i lluïments de foc.

El recorregut de la cercavila sense foc iniciarà la Plaça de la Vila, continuarà pel Passeig Rosell i Massana i el carrer Àngel Guimerà fins al c/Marquès de Gelida on s’arribarà a la Plaça de l’Església. A partir de la Pl. de l’Església es baixarà pel Carrer Major i s’entrarà a la Plaça de la Vila pel Passatge de la Barceloneta.

Pel que fa al recorregut del correfoc, el punt d’inici serà a la Plaça de l’Església amb un lluïment inicial el fo continuarà baixant pel c/Marqués de Gelida fins al c/Àngel Guimerà, que es recorrerà sense foc. Es tornaran a veure espurnes des de l’inici del Passeig Rossell i Massana fins al final del Carrer Francesc Perecaula, on les bèsties pujaran pel carrer Barceloneta apagades per sorprendre al públic amb la petada final individual a la plaça de la Vila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.