L’ANC ES REUNEIX AMB L’ALCALDE DE GELIDA PER PLANTEJAR UNA CONSULTA SOBRE L’ADHESIÓ A L’AMI

Divendres passat l’Alcalde de Gelida, en Lluís Valls, es reunia amb la territorial de l’Assemblea Nacional de Catalunya a Gelida.

El motiu de la reunió, convocada fa alguns mesos per l’ANC de Gelida, persegueix l’objectiu de dur a terme una consulta popular al municipi, plantejant als gelidencs i gelidenques quina opinió tenen sobre l’adhesió de l’Ajuntament de Gelida a l’AMI, l’Associació de Municipis per la Independència.

A l’Alt Penedès, només 2 dels 27 municipis, no es troben adherits a l’AMI, un és el municipi de Pontons, governat pel Partit Popular, i l’altre, és Gelida, governat pel PSC.

L’ANC de Gelida fa més d’un any que duu a terme gestions demanant l’adhesió de Gelida a l’AMI, afirmant que una majoria de gelidencs estan a favor de ser un dels pobles que figurin dins de l’Associació de Municipi per la Independència.

L’ANC recolza aquesta opinió fent una valoració dels darrers processos electorals, i també, en els resultats obtinguts a Gelida en el procés participatiu del 9N, 9 de novembre de 2014.

En aquella data, Gelida celebrava el Procés Participatiu on la victòria va ser per al sí- sí amb un 82,36% dels vots.

Al municipi de Gelida hi van participar un total de 2.517 persones on l’opció dels que volien que Catalunya esdevingui un estat i que aquest sigui independent (el sí-sí) va ser la majoritària amb 2.073 vots, que representa un 82,36% del total de vots a Gelida (el 80,76% a Catalunya).

El sí-no, aquells que volen un estat però que no sigui independent, va quedar en segona posició amb 252 vots i el 10,01% dels vots (a Catalunya el 10,07%). El no, els que no volen que Catalunya esdevingui un estat, va obtenir 81 vots i el 3,22 % (el 4,54% a Catalunya). El sí- blanc (34 vots i 1,35%), el blanc (13 vots i el 0,52%) i altres opcions (64 vots i el 2,54%) van ser la resta de resultats a Gelida.

En les eleccions municipals, el PSC va obtenir la majoria absoluta, però en les darreres eleccions al Parlament, les candidatures independentistes Junts pel Sí i la CUP van sumar el 54% dels vots, i Catalunya Sí que es Pot, que és favorable al referèndum, un 9% més.

En un primer moment, l’entitat independentista es plantejava fer una recollida de firmes per tal que es realitzés la consulta per petició popular. Però, després de la reunió amb en Lluís Valls, l’Alcalde de Gelida, s’ha decidit esperar la seva resposta donat que podria ser que la consulta es fes directament.

A l’informatiu, del dissabte de 4 de març de 2017, Pepa Bertran, membre de l’ANC de Gelida ens ho explicava.

En el si de la reunió, l’Alcalde no ha donat una resposta definitiva sobre aquesta demanda de l’ANC de Gelida, sol·licitant un procés de reflexió per a l’equip de govern de 15 dies.

El mateix alcalde, en Lluís Valls, ens ho explica al Gelida Amb Veu, en l’apartat de l’informatiu del dissabte 4 de març del 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.