L’ALCALDE DE GELIDA ACCEDEIX A LA CONSULTA PER L’AMI

L’ANC i l’alcalde de Gelida es van reunir el passat divendres 24 de febrer per plantejar una consulta sobre l’adhesió a l’AMI. Van arribar a l’acord que l’ANC rebria una resposta per part de l’equip de govern en un termini de 15 dies. El passat dimarts 15 de març, quan ja havia passat aquest període de reflexió, l’alcalde Lluís Valls va confirmar la decisió de l’Ajuntament en una nova reunió amb l’ANC de Gelida.

Els motius que han portat a l’ANC de Gelida a demanar aquesta consulta són els resultats electorals a favor de la independència de Catalunya de les passades eleccions generals i autonòmiques i del referèndum del 9N.

Finalment, l’Ajuntament ha accedit a fer la consulta popular no referendària, acollint-se a la llei creada pel procés participatiu del 9N, sense que calgui recollida de signatures. Els propers passos per part de l’Ajuntament serien iniciar la tramitació per l’aprovació en Junta de Govern, demanar els permisos a Governació per fer la convocatòria i a Protecció de Dades per a fer ús del padró municipal. Mentrestant, l’Ajuntament elaborarà la memòria econòmica d’aquest procés i concretarà les particularitats del mateix. Per tant, la tramitació d’aquest procés podria començar a posar-se en marxa la setmana vinent.

A més a més per part de la territorial de l’Assemblea Nacional Catalana a Gelida estan organitzant una sèrie de debats per parlar sobre quina república es vol.

El debat serà el proper dijous 23 de març a 2/4 de 8 a la sala polivalent del Centre d’Iniciatives Culturals on hi haurà la presencia dels escriptors Liz Castro i Víctor Alexandre i serà presentat per Laia Carrillo. Abans d’iniciar el debat, s’explicarà, per part de l’ANC Gelida com han anat les negociacions per la consulta sobre l’adhesió a l’AMI.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.