ES CREA #STOPAGROPARC PER ATURAR LA CONSTRUCCIÓ DE L’AGROPARC DEL GRUP AMETLLER

Uns dels temes que ha creat més expectativa en les darreres setmanes al municipi, i ho fem perquè el passat 2 de març es va constituir, a Sant Llorenç d’Hortons, la nova plataforma ciutadana, per aturar la construcció de l’Agroparc del Grup Ametller, de 121 hectàrees en un sòl no urbanitzable, que avui serà el protagonista del debat organitzat per l’Ataneu Popular.

Un grup de veïns/es, principalment de Sant Llorenç d’Hortons i Gelida, però també d’altres poblacions com Vilafranca, Olèrdola, La Granada, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Sadurní d’Anoia han creat la plataforma ciutadana #StopAgroparc.

La plataforma neix amb el suport d’entitats com l’Assemblea La Guspira de St. Llorenç d’Hortons, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd, Unió de Pagesos, ADEMA de Sant Sadurní, L’Associació Amics de la Font del Cuscó de Sant Cugat Sesgarrigues i de partits com la CUP de Gelida i ENTESA-ERC-MES-AM de Sant Llorenç d’Hortons.

Des de #StopAgroparc s’iniciaran un seguit d’accions per informar a la població de Gelida, de Sant Llorenç d’Hortons i de tot el Penedès, dels perjudicis que hi veuen la construcció d’aquest Agroparc de 121 hectàrees, entre els municipis de Gelida i Sant Llorenç d’Hortons.

Des de #StopAgroparc han iniciat fer uns primers passos amb una campanya de recollida d’al·legacions individuals i col·lectives sobre l’Agroparc, volen donar veu a tothom que no està d’acord amb el projecte, des de la ciutadania, a l’entramat associatiu, a la pagesia, això com als sectors polítics.

La intencionalitat d’aquesta campanya és que el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, visualitzi la seva opinió en respecte a l’ubicació de Agroparc en aquest sòl no urbanitzable catalogat com a sòl de protecció especial, així com sensibilitzar a la població de l’impacte d’aquest.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.