EL TERRITORI HISTÒRIC DEL PENEDÈS JA TÉ VEGUERIA PRÒPIA

Dimecres 8 de febrer, a la tarda, el ple del Parlament de Catalunya aprovava la modificació de la Llei de Vegueries que incorporava el territori Penedès com a nova Vegueria a Catalunya.

Les reivindicacions per una vegueria pròpia s’iniciaven ara fa 12 anys canalitzades per la Plataforma de Vegueria Pròpia i recolzada per molts polítics i ciutadans penedesencs, on remarcaven la singularitat del territori penedesenc en l’àmbit geogràfic, històric i econòmic del Penedès, i seguint la voluntat popular majoritàriament manifestada.

Una crida que va néixer el gener del 2005 i que durant tots aquests anys ha impulsat el reconeixement del Penedès com a vegueria, primer treballant al territori i aconseguint que 67 ajuntaments dels 72 possibles, així com els quatre Consells Comarcals aprovessin mocions per demanar l’Àmbit de la vegueria, amb l’adhesió d’entitats cíviques, culturals i econòmiques.

 

Les votacions es van traduir amb 94 vots a favor dels diputats de Junts x Sí, Partit Socialista de Catalunya, Catalunya si que es pot i la CUP, i només 34 vots en contra dels integrants de Ciutadans i del Partit Popular.

 

 

L’aprovació crea la vegueria del Penedès, que passa a ser la vuitena vegueria, composta per les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf i Anoia, excepte 8 municipis que queden inclosos a la Vegueria de la Catalunya Central.

El següent pas, és la decisió de la capital de Vegueria i iniciar el desplegament de la llei aprovada.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.