EL DIMARTS PASSAT ES CELEBRAVA PLE A L’AJUNTAMENT DE GELIDA

La part resolutiva es va iniciar amb l’aprovocació del les actes de les sessions anteriors, tot i que en Pep Anfruns va presentar una correcció nominal que va ser acceptada. Seguidament, es va fer l’Aprovació dels comptes de la Gestió recaptatòria rendit per l’ORGT de l’exercici 2016 referents a tributs i preus públic i multes de circulació.

Els següents punts, per la seva similitud es van aprovar conjuntament, en aquest sentit, s’aprovava l’informe d’intervenció relatiu al compliment en l’exercici 2015 i 2016 del Pla d’Ajust aprovat pel Ple de la Corporació en data 28 de març de 2012. Tot seguit, es va aprovar l’ordenança de transparència i administració electrònica a l’àmbit de l’Ajuntament de Gelida en què, per exemple, s’establirà un servei d’atenció al púbic per a les persones que no poden fer els tràmits electrònicament.

En aquest ple, tambè es va dur a terme l’aprovació de la dissolució i liquidació de l’entitat urbanística de conservació del 4rt Polígon de Martivell que va ser aprovada per unanimitat i també es va aprovar amb els vots a favor d’Esquerra i l’equip de govern la moció de suport al Pacte Nacional per a una Societat Digital a Catalunya.

Altrament, l’Ajuntament de Gelida va presentar una moció per demanar la millora urgent dels serveis de salut dels usuaris de l’àrea d’influència de la fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell què va ser aprovat per unanimitat. Així mateix, el regidor d’Iniciativa, en Pep Anfruns, va presentar la moció de l’Ajuntament de Gelida relativa a l’adhesió a la campanya “Casa nostra és casa vostra” en què l’ajuntament de Gelida es va comprometre a fer una donació a aquesta campanya que va ser aprovada per unanimitat.

Seguidament, es va aprovar, també per unanimitat, una moció de sol·licitud al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya perquè s’adscrigui un/a fiscal als jutjats de Vilafranca del Penedès.

La moció del grup municipal de la CUP per exigir el final de les altes mèdiques injustificades i per reivindicar el dret de les persones a emmalaltir amb dignitat va ser retirada de l’ordre del dia i es va passar al següent punt, la moció del grup municipal de Convergència i Esquerra de denúncia dels atacs espanyols a la política catalana: les urnes no es jutgen, va ser aprovada per unanimitat.

El darrer punt de la part resolutiva, era la moció de l’Ajuntament de Gelida presentada per Esquerra en favor de la igualtat de drets i la no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial, que va ser aprovada per unanimitat.

Com sempre, a la part de control, hi va haver la dació de compte dels decrets de l’Alcaldia dictats des del darrer ple ordinari, així com també informacions d’alcaldia en què cal destacar l’aprovació de la delimitació del terme Subirats-Gelida de forma definitva, la gestió per dur a terme l’inventari de béns immobles de l’Ajuntament i la reforma dels vestidors de la piscina i del consultori.

L’equip de govern va presentar dues mocions d’urgència, que consistien en:

La primera, en defensa dels interessos per als afectats i afectades de les clàusules sól i sostre de les hipoteques i l’assessorament per a aquelles famílies que ho necessitin.

I la segona en contra de l’augment desmesurat del preu de l’electricitat per part de les empreses elèctriques.

Ambdues mocions van ser aprovades per unanimitat.

El ple va ser transmès en directe per Ràdio Gelida i també es va fer una retransmissió en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament. Si voleu tornar a escoltar alguna part del ple ho podeu fer en el següent enllaç:

http://radiogelida.cat/radio-a-la-carta/programes/ple-municipal/.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.