CELEBRACIÓ DEL REFERÈNDUM D’AUTODETERMINACIÓ A GELIDA

El passat diumenge dia 1 d’octubre a Gelida i a tot Catalunya es va celebrar el referèndum d’autodeterminació.

Per tal de contestar sí o no a la pregunta “Vols que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?” els gelidencs van poder acudir als dos col·legis que habitualment s’utilitzen com a centres de votació que són l’IES Gelida i el CEIP Montcau.

Amb un total de 2739 vots vàlids i 24 de nuls respecte un cens total de 5244 possibles votants el percentatge de participació a Gelida va ser d’un 52,23%.

D’aquest total de 2739 vots vàlids, 2503 es va decantar pel sí, 180 es van manifestar a favor del no i 56 gelidencs van decidir votar en blanc.

Aquestes xifres suposen que els percentatges finals del referèndum d’autodeterminació a Gelida van ser de 91,38% a favor del sí a la independència, un 6,57% va correspondre als defensors del no i un 2% van votar en blanc.

Els dos col·legis electorals gelidencs van estar custodiats durant tota la jornada per dos agents dels mossos d’Esquadra que van avisar als presents de que, segons el Tribunal Constitucional aquella votació il·legal.

Tot i això, els agents van arribar a la conclusió que no es podia fer res per tancar els col·legis sense alterar la normal convivència perquè el nombre de votants presents era molt elevat, i van decidir d’aquesta manera aixecar acte.

Malgrat la important tensió que es vivia als centres per la por de que es presentes alguna unitat de la Policia Nacional o de la Guàrdia Civil Espanyola, cap dels dos cossos es va presentar a intentar clausurar els centres de votació de Gelida.

 

Finalment, i a diferència del que va ocórrer a altres localitats catalanes, els dos col·legis electorals de Gelida van poder tancar a les 8 del vespre, fer el recompte de vots sense cap incidència i sense haver de lamentar cap situació violenta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.