L’arxiu municipal rep una nova donació

Els descendents de l’arquitecte gelidenc Armand Mas Tulla van signar un conveni  amb l’Ajuntament de Gelida per fer la donació de la documentació que l’arquitecte tenia a la casa familiar del municipi, per poder fer el seu ingrés a l’arxiu municipal.

El conveni d’aquesta cessió, que va ser aprovada per la Junta de Govern Local el passat 8 de febrer, inclou la cessió dels drets d’explotació d’aquesta documentació.

La donació està formada per la documentació preparatòria per fer els projectes, els informes, els estudis que l’arquitecte tenia encarregats. El fons té un abast cronològic que va des de  l’any 1950 fins a 1987, malgrat que es pot trobar algun plànol anterior aquestes dates. 

Els projectes  que es poden trobar són molt variats, n’hi ha urbanístics, industrials, d’habitatges, d’equipaments i de comerços. L’àmbit geogràfic, també és molt variat, es poden trobar projectes de Gelida, Barcelona, Martorell,  Castelldefels o Andorra entre d’altres.  

Com a elements a destacar  hi ha la documentació preparatòria de les obres més representatives que Armand Mas va fer a Gelida, com ara la reforma de l’actual façana de la Casa de la Vila o la redacció del primer Pla General d’Ordenació Urbana de Gelida, que data de l’any 1958.

El tractament d’aquest fons s’ha realitzat conjuntament entre l’Ajuntament de Gelida i l’Oficina de Patrimoni Cultural, perquè cal tenir en compte que l’Arxiu Municipal de Gelida forma part de la Xarxa d’Arxius Municipals des del 2005. 

Els treballs han consistit en l’elaboració del quadre de classificació i l’inventari de la documentació, així com la instal·lació en correctes condicions de conservació, per la qual cosa s’ha comprat material de conservació adequat a les característiques i els formats dels documents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.