GELIDA RECUPERARÀ EL FUNCIONAMENT DEL FUNICULAR

El municipi de Gelida es troba aquests dies d’enhorabona amb la notícia de la posada en marxa dels procediments per executar la reparació del Funicular.

Després de la visita del Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, el passat mes de novembre a Gelida aprofitant els actes de la Funifira, on va expressar el compromís de gestionar la reparació del Funicular per tal que pogués tornar a funcionar els caps de setmana, l’alcalde Lluís Valls, ha anat mantenint diferents reunions de treball, la darrera, amb el President de Ferrocarrils de la Generalitat, Enric Ticó, amb l’objectiu que aquestes obres de reparació es realitzessin el més aviat i ràpid possible.

Amb aquestes reunions Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya licita els treballs de reparació del Funicular de Gelida per tal de poder reprendre el servei turístic que es donava els caps de setmana. La licitació per 1,5 milions d’euros i que serà efectiva el dia 15 de maig, consistirà en la renovació de les caixes del funicular i de les rodes. Aquesta renovació respectarà l’estil històric del Funicular de Gelida. La previsió és que el funicular torni a donar el servei a finals del 2018.

FGC va interrompre provisionalment el servei que es realitzava des del 2012 per procedir a la reparació del funicular.

El temps d’aquest procés de reparació s’ha vist afectat per l’antiguitat del funicular i pel fet que a l’haver desaparegut el fabricant original no resulta senzill l’adquisició de recanvis.

El funicular de Gelida es va inaugurar el novembre de 1924, construït per l’enginyer menorquí Santiago Rubió. Situat a la comarca de l’Alt Penedès, uneix l’estació de tren de Rodalies de la RENFE amb el centre urbà del poble.

A principis dels anys 80, FGC es va fer càrrec del funicular i va emprendre un procés de modernització que va permetre oferir un servei regular fins al canvi de servei del 2012, data en la qual FGC va aprovar una reorganització dels seus serveis per ajustar l’oferta a la demanda i racionalitzar despeses a les línies metropolitanes. Actualment FGC està oferint de dilluns a divendres un servei de bus que connecta l’estació de Rodalies amb Gelida.

En el marc d’aquesta reorganització es va substituir el servei del funicular per un nou autobús urbà, amb un recorregut més ampli i diverses parades al municipi de Gelida, i integrat dintre el sistema tarifari de l’ATM. Ferrocarrils va decidir preservar el valor històric i patrimonial del Funicular mantenint-lo en servei durant els caps de setmana i dies festius i assenyalats.

En el dia d’avui, fruit d’aquest treball conjunt i de l’interès compartit per part de la Conselleria, de Ferrocarrils de la Generalitat i, especialment, de l’Ajuntament, s’ha fet públic l’acord de FGC de licitar els treballs de reparació del Funicular per un import d’1,5 milions d’euros. La previsió és que el Funicular torni a donar servei a finals del 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.