DIMARTS PASSAT HI VA HAVER NOVA SESSIÓ PLENÀRIA

Dimarts 28 de març, hi va haver una nova sessió plenària a la sala de plens de l’Ajuntament, on es va excusar l’absència del regidor del govern, en Jesús Gòmez, i la regidora de la CUP, Susanna Costa.

En ser un ple ordinari es va iniciar amb la part resolutiva, i amb el primer punt de l’aprovació de les actes de les sessions anteriors. El següent punt va ser el de donar compte del decret de liquidació del pressupost general de la Corporació corresponent a l’exercici 2016, en aquest primer punt es tractava d’explicar el tancament del pressupost de l’exercici anterior corresponent a l’Ajuntament de Gelida i tots els Patronats corresponents.

En ser un punt on es donava compte d’una informació municipal no va caldre fer votacions tot i que sí que hi va haver intervenció dels grups de l’oposició.

El ple seguia amb tres punts a l’aprovació de modificacions de crèdit del pressupost general d’aquest 2017.

A continuació es va coneixement de l’informe d’intervenció relatiu al compliment de la Llei Orgànica 2/2012 d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera respecte als marcs pressupostaris a mitjà termini.

Tot seguit es va fer l’aprovació de la modificació de l’acord de fixació de la periodicitat de les sessions del Ple de la Corporació adoptat en sessió extraordinària de 30 de juny de 2015 i l’aprovació inicial del reglament d’organització i funcionament del Consell Municipal d’Educació de Gelida.

Tots dos punts, aprovats per unanimitat per tots els assistents al ple.

El ple seguia amb la felicitació pública a dos agents de la Policia Local de Gelida, per la seva ràpida actuació en l’incendi d’un vehicle a l’aparcament del Centre Cívic de l’Escorxador.

Seguidament, es va aprovar inicialment el projecte per la renovació i ampliació de l’aparcament municipal a l’estació ferroviària. Aquest punt va ser aprovat per unanimitat, ja que va ser un punt molt esperat en el si del consistori.

El següent punt portat a aprovació, va ser la pròrroga del contracte per la prestació del servei públic del manteniment i conservació de la xarxa d’enllumenat pública de Gelida.

El punt va ser aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern, i les abstencions d’Esquerra i Convergència.

Finalment, l’Ajuntament de Gelida va presentar una moció en relació a la Sentència del Tribunal Constitucional relativa a l’Impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana i Esquerra Republicana dues més, la primera per l’augment i millora dels espais d’informació municipal i d’expressió ciutadana i la segona per a la creació d’un grup de treball municipal per al debat i posicionament del Pla Territorial Parcial al Penedès.

Totes aquestes mocions van ser aprovades amb la unanimitat del ple municipal.

Un cop finalitzada la part resolutiva i després d’una breu pausa va passar a la part de control de l’equip de govern.

En aquest punt cal destacar les informacions d’alcaldia, que feien referència a les obres de millora dels murs del cementiri provocades per l’aigua, amb un cost de 9.000 €.

Durant el treball d’aquestes obres es va trobar una ossera desconeguda la qual s’ha descartat que fos una fossa comú de l’època de la Guerra Civil, es creu que els ossos trobats són de finals del segle XIX. En aquest sentit, se segueixen fent treballs de recuperació i estudi.

Finalment, es va arribar a la part de precs i preguntes, on el tema que va monopolitzar aquesta darrera part del ple va ser la creació del Consell Municipal de Cultura.

Com sempre el ple va ser transmès en directe per Ràdio Gelida a la 107.6 FM i pel canal de YouTube de l’Ajuntament.

Podeu escoltar-lo de nou íntegrament clicant al següent enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.