Dimarts 22 de maig se celebrava una nova sessió plenària a l’Ajuntament

Dimarts 22 de maig es va celebrar nova sessió plenària a la Sala de Plens de l’Ajuntament. El ple iniciava amb la presa de possessió del nou regidor de la corporació pel grup municipal de la CUP, el senyor Rubén López. Seguidament es va donar compte del decret de liquidació de l’exercici 2017 amb una ràtio d’endeutament consolidat del 30,13%.

Dos dels punts més destacables foren l’adjudicació definitiva del contracte pel servei de gestió de residus municipals i de la deixalleria i pel servei de manteniment i conservació de la xarxa d’enllumenat públic.

D’una banda, pel que fa al punt que feia referència a la gestió de residus municipals i de la deixalleria es va adjudicar el contracte a l’empresa SERVITRANSFER, S.L.U pel preu de 448.417,93€. Aquest punt va ser aprovat amb els vots favorables del PSC, ICV, els contraris d’ERC i la CUP i l’abstenció del PdeCAT.

D’altra banda, pel que fa a la contractació de la conservació de la xarxa d’enllumenat públic, el punt es va quedar sobre la taula ja que per part de l’empresa SECE va presentar al·legacions.

Un dels altres punts destacables va ser l’aprovació inicial de l’expedient de modificació de crèdit núm. 4/2018. Aquesta modificació de crèdit suposa una reducció de la partida de Barris i Urbanitzacions per tal de poder fer front a l’adequació del Camí de Can Bargalló, l’adquisició d’un vehicle i d’una motosegadora per dur a terme l’adequació del Camí.

Aquesta modificació és de 240.240€, i la reducció de la partida de Barris i Urbanitzacions serà complementada amb l’import íntegre procedent del Romanent de Tresoreria. Aquest punt va ser aprovat pels vots a favor del PSC, ICV i del PdeCAT i els contraris d’ERC i la CUP.

També es va fer l’aprovació inicial de l’actualització i modificació del projecte de col·lector en alta i EDAR de Sant Salvador de la Calçada. Aquest punt fa referència un projecte per a la construcció d’una depuradora que reculli les aigües residuals de Sant Salvador de la Calçada. L’execució del projecte forma part del SARU amb un pressupost d’execució per contracte de 162.638, 16€. Aquest punt va ser aprovat pels vots favorables del PSC i ICV i les abstencions de la CUP, ERC i el PdeCAT.

Es va aprovar amb els vots favorables del PSC, ICV i del PdeCAT la cessió de manera provisional de terrenys a la Diputació de Barcelona per les obres d’eixamplament del Pont sobre el Riu Anoia a la carretera BV-2249.

El 9è punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla general d’ordenació urbana número 1, de correccions normatives i gràfiques en sòl urbà. En aquest punt es presentaven un seguit de petites modificacions amb els objectius de corregir els paràmetres normatius o de delimitacions gràfiques per ajustar-los a la realitat construïda o a la legalitat urbanística vigent prèviament al POUM, ajustar a la normativa per tal de facilitar o permetre actuacions que actualment estarien prohibides i que no resulten contràries a la conservació de la qualitat urbana i ajustos en la regulació d’usos per permetre una utilització de les edificacions d’acord amb les tendències socioeconòmiques actuals.

Aquest punt va ser aprovat amb els vots favorables del PSC, ICV i del PdeCAT i les abstencions d’ERC i la CUP.

El 10è punt va ser l’aprovació de l’inici de l’expedient de descatalogació de la casa Kessler de Gelida atès que en aquest immoble no es troben elements destacables, ni arquitectònics, ni de materials, ni de composició que es puguin considerar d’interès per recollir-los en un marc de manteniment o de catalogació.

Aquest punt va ser aprovat pels vots favorables del PSC, ERC, ICV i del PdeCAT i el contrari de la CUP.

Es va donar compte de l’informe d’intervenció de compliment del pla d’ajust corresponent a l’exercici 2017, aquest pla d’ajust consisteix en unes mesures que es van redactar per tal de millorar les finances municipals l’any 2012. Aquest punt va ser aprovat pels vots favorables del PSC, ICV i del PdeCAT.

Finalment es va aprovar per unanimitat l’aprovació de les festes locals del municipi per l’any 2019, el 13 de desembre i el 19 d’agost.

En l’apartat de mocions dels Grups Municipals, se’n van presentar una totalitat de 9.

La CUP en presentava 3, la primera feia referència a l’adhesió de l’Ajuntament de Gelida a la campanya mundial de boicot, desinversions i sancions a Israel. Aquesta primera moció va quedar sobre la taula perquè hi havia una errada jurídica i no es podia portar a votació, però passarà al proper Ple.

La següent moció de la CUP feia referència al compromís de l’Ajuntament de Gelida amb el comerç just i les finances ètiques. Aquesta també va ser retirada perquè tenia deficiències en la fonamentació jurídica.

La darrera moció que presentava la CUP, i que es va intentar fer una moció conjunta entre el PSC, ICV i ERC, era sobre la denúncia del caràcter patriarcal i de la classe de justícia espanyola i per la creació d’un ordenament jurídic propi en el marc republicà amb perspectiva feminista.

Per la seva banda ERC en presentava una per la defensa dels drets de les dones víctimes d’agressions sexuals i el PSC i ICV una altra referent a la sentència judicial del cas de “La Manada” de lluita contra la violència masclista i defensa dels drets de les dones víctimes d’agressions sexuals. Les tres mocions van ser aprovades per unanimitat.

ERC en presentava tres més, una referent a la denúncia a la criminalització dels CDR per part de l’aparell de l’Estat Espanyol i una altra en suport al professorat de l’IES Palau de Sant Andreu de la Barca. La primera moció va ser aprovada amb l’abstenció d’ICV i la segona per unanimitat. La darrera moció d’ERC era en defensa del model sanitari català i la universalització de l’atenció sanitària que fou aprovada per unanimitat.

El ple va ser transmès en directe per Ràdio Gelida, si voleu recuperar alguna part d’aquesta sessió plenària ho podeu fer a www.radiogelida.cat a l’apartat de Ràdio a la carta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.