DIJOUS PASSAT SE CELEBRAVA UN PLE ORDINARI A L’AJUNTAMENT

Dijous 26 d’octubre hi ha haver nova sessió plenària a la sala de plens de l’Ajuntament.

El si del ple va estar molt marcat per les mocions persentades per l’Ajuntament de Gelida i proposades pels partits independentistes i per una sala de plens plena de gom a gom.

Es van aprovar per unanimitat les mocions que condemnaven la brutalitat policial el passat 1 d’octubre, la reclamació de la llibertat immediata d’en Jordi Cuixart i en Jordi Sanchez i la darrera que feia referència a la mostra de suport a l’escola catalana.

La primera d’aquestes mocions s’exigia al Ministeri d’Interior el rescabalament pels danys materials causats pels cossos de seguretat de l’Estat i exigia la dimissió de tots els càrrecs polítics implicats en l’exercici de la violència. Especiíficament s’exigia la dimissió del Delegat del Govern Espanyol a Catalunya, Enric Millo i la declarava persona non grata.  També exigia la retirada immediata dels cossos policials que van ser desitiants a Catalunya.

Malgrat que el partit socialista va mostrar la seva oposicó a declarar persona no grata al Delegat del Govern va votar a favor de la moció.

La segona moció que exigia la llibertat immediata d’en Jordi Cuixart i en Jordi Sànchez denunciava la vulneració de les llibertats de les persones, recollides i protegides en tots els tractats internacionals i manifestava la persecució de la lliure expressió. També denuncia la manca de separació de poders de l’Estat espanyol així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació.

La tercera moció presentada donava suport a l’escola catalana i manifestava el suport i agraïment als docents que vetllen pel desenvolupament integral dels infants i joves. Així mateix també sol·licitava la rectificació i la disculpa pública dels ministres Dastis i Méndez de Vigo.

D’aquesta manera l’Ajuntament manifestava el seu suport a les institucions catalanes en la presa de decisions que garanteixin preservar el model d’escola catalana.

A banda d’aquestes tres mocions s’en van presentar dues més fora de l’ordre del dia que van anar precedides de gairebé una hora de recés en què els grups van intentar presentar una moció conjunta.

Totes dues mocions feien referència al descord de la suspensió de l’autonimia de Catalunya però el punt de discrepància entre els grups de govern i els de l’oposició era el que feia referència al suport al Govern de Catalunya i al Parlament a declarar la independència.

La moció que va ser presentada per l’equip  de govern va ser aprovada amb 8 vots favorables del PSC i ICV i els 5 vots contraris d’Esquerra, la CUP i el PdeCAT. En canvi la moció presentada pels grups de l’oposició va ser rebutjada pels 8 vots en contra del PSC i ICV i els 5 favorables d’ERC, la CUP i el PdeCAT.

A més a més al torn de precs i preguntes del públic des de l’ANC es va demanar poder penjar una pancarta al balcó de l’Alcaldia on es demanava la llibertat d’en Jordi Cuixart i en Jordi Sànchez.

Aquest prec va obtenir una resposta favorable i la pancarta ja està penjada al balcó.

En aquest ple es va ratificar l’acord de la Junta de Govern Local de 29 de juny de 2017 relatiu a les al·legacions al Pla Especial Urbanístic de la línia elèctrica de mitja tensió a 25 kilo wats al Polígon Industrial de Can Margarit als termes municipals de Subirats, Sant Llorenç d’Hortons, Gelida i Sant Esteve Sesrovires.

En aquest punt s’informa desfavorablement sobre la proposta del traçat de la línia elèctrica i es proposen traçats alternatius de menys impacte ambiental.

Un altre punt va ser l’aprovació definitiva del compte general de l’exercici 2016 que inclou les dades de tancament del pressupost i tots els béns municipals.

Va ser aprovat amb 8 vots favorables del PSC i ICV i les abstencions de la CUP, el PdeCAT, i ERC.

Finalment es va aprovar per unanimitat el canvi de representants del Patronat Municipal de la Ràdio.

Si voleu tornar a escoltar alguna part del ple ho podreu fer a www.radiogelida.cat a l’apartat de Ràdio a la Carta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.