Crònica Ple Municipal: l’Ajuntament de Gelida aprova per unanimitat la cessió d’un terreny per la construcció d’un nou Parc de Bombers

Dimarts 16 de març es va celebrar una sessió plenària ordinària telemàtica a l’Ajuntament de Gelida. 

En aquest plenari es va aprovar per unanimitat cedir a la Generalitat de Catalunya un terreny situat al polígon industrial de Can Panyella per la construcció d’un nou Parc de Bombers. El solar, amb una superfície de 1.452 m2, propietat de l’Ajuntament de Gelida, està situat al Camí de Can Valls.

Aquesta cessió respon a la voluntat de donar continuïtat al conveni signat l’any 2012 entre l’Ajuntament i el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, que determinava la cessió gratuïta d’un terreny en el qual s’ha de construir el nou parc de bombers del municipi. Un terreny que es lliurarà exempt de tota mena de càrregues i gravàmens.

En aquest sentit, Quim Navales, regidor de la CUP esmentava el següent.

Per la seva banda, Lluís Valls, cap de l’oposició pel PSC expressava el següent.

Finalment, Lluïsa Llop, alcaldessa de Gelida, al·legava el següent

Un altre dels punts destacats del ple va ser una de les mocions presentades per la CUP que portava per títol “El poble paga, l’ajuntament amaga. Una conxorxa d’enzes”, on s’exigia a l’anterior equip de govern, format pel PSC-ICV, l’abonament de la sanció i la regularització imposada per Inspecció de Treball a l’Ajuntament de Gelida per irregularitats pel que fa a una persona que havia treballat al consistori sense contracte durant el període del seu mandat. Així com destinar íntegrament aquest import a ajudes socials com a una partida extraordinària fora dels pressupostos.

Aquesta moció va ser rebutjada amb els 10 vots en contra del PSC i ERC,  les 2 abstencions de Gelida en Comú i Gelida per la República i el vot a favor de la CUP.

En aquest sentit, Quim Navales, regidor de la CUP, expressava el següent després que la moció fos rebutjada per la resta de grups municipals.

Anna Vadillo justificava d’aquesta manera l’abstenció de Gelida en Comú.

Per la seva banda, Montse Rovira, del grup municipal Gelida per la República-Primàries Catalunya, argumentava el vot de la següent manera.

Lluís Valls, cap de l’oposició pel PSC, esmentava el següent.

Finalment, Lluïsa Llop, alcaldessa de Gelida i del grup municipal Esquerra Republicana, justificava de la següent manera el rebuig de la moció.

El ple també va ratificar i confirmar la reelecció pel càrrec de jutgessa de pau titular a la senyora Maria Rosa Carafí, com a única candidatura presentada en el termini establert. D’aquesta manera, Maria Rosa Carafí continuarà al capdavant del jutjat local quatre anys més. Un punt aprovat per la unanimitat dels 13 regidors del consistori.

En la sessió de dimarts també es va aprovar, amb 12 vots a favor i l’abstenció de la CUP, el compte de gestió recaptatòria de multes de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona corresponent a l’any 2020 i l’addenda per l’actualització del conveni sobre l’assumpció de les funcions d’assistència en la gestió econòmica local amb la Diputació de Barcelona.

En l’apartat de mocions dels grups polítics, es van aprovar amb els 7 vots a favor d’ERC, Gelida en Comú, Gelida per la República  i la CUP i les 6 abstencions del PSC, la moció que va presentar ERC i Gelida per la República de suport a l’amnistia, on es reclama l’aprovació, per part de les Corts espanyoles, d’una Llei d’Amnistia i demana la immediata posada en llibertat de les preses i presos polítics, així com la reparació dels danys causats a les persones represaliades.

En aquesta línia també es va aprovar la moció de la CUP de suport a Pablo Hasél i la preservació del dret de llibertat d’expressió i la moció de la CUP, encapçalada també per Gelida per la República, per donar suport als encausats i encausades per les manifestacions al Pertús per tal d’exigir als òrgans judicials que cursin l’arxivament de la causa judicial contra els manifestants de la Jonquera del novembre de 2019.

Finalment, es va presentar una moció d’urgència a favor de la diversitat de gènere i per la igualtat de drets de les persones trans., plantejada pel grup municipal Gelida en Comú, que instava al Govern espanyol i al Ministeri d’Igualtat a crear un marc legal en matèria de drets trans. que garanteixi la plena igualtat. Aquesta moció va ser aprovada per unanimitat.

El ple va finalitzar amb l’apartat de precs i preguntes dels grups a l’oposició i del públic participant. Podeu recuperar-lo al canal de Youtube de l’Ajuntament de Gelida o bé a Ràdio Gelida a la Carta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.