Consulta els resultats del sondeig electoral

Els resultats de l’enquesta electoral de Ràdio Gelida donen el Partit Socialista com a clar guanyador de les properes eleccions municipals a Gelida. Segons el sondeig, fet al 10% del cens electoral.  

Segons l’enquesta electoral que ha realitzat Ràdio Gelida, el Partit dels socialistes de Catalunya seria el guanyador de les properes eleccions municipals a Gelida. El sondeig indica que el perdria la majoria absoluta per un regidor. Els resultats de l’enquesta electoral apunten que Esquerra Republicana sortiria dels comicis com la segona força més votada i obtindria 4 regidors.

Gelida per la República-Primàries Catalunya passaria a ocupar la tercera plaça, amb 1 regidor. Darrera seu, Gelida en comú seria el quart partit amb més vots i obtindria un únic regidor a l’Ajuntament, igual que la CUP que ocuparia la cinquena posició.

Finalment, en sisena posició Junts per Catalunya-Gelida, en setena Ciutadans i en vuitena el Partit Popular serien els partits amb menys vots a les eleccions i no obtindrien representació a l’Ajuntament.

D’aquesta manera, els resultats de l’enquesta electoral de la Ràdio dibuixen un escenari amb canvis a l’ajuntament de Gelida on Junts per Catalunya-Gelida que actualment té un regidor el perdria, i la nova força política Gelida per la República-Primàries Catalunya entraria per primera vegada al consistori amb un regidor, malgrat que en podria obtenir dos i deixar la CUP sense representació per 9 vots, segons el sondeig.

Aquest és el sondeig que Ràdio Gelida ha realitzat a aproximadament al 10% del cens electoral. Concretament han estat 421 enquestes que s’han fet de manera anònima als domicilis gelidencs, i per internet des del dilluns 29 d’abril i fins aquest divendres 10 de maig.

Tot plegat, doncs, s’ha realitzat amb l’ajuda dels 421 gelidencs que han participat en el sondeig i els col·laboradors de l’emissora municipal que han recollit les opinions dels enquestats.

L’objectiu de l’enquesta ha estat saber quin grau de coneixement tenen els gelidencs de cadascun dels candidats, quins són els pronòstics més esperats, i quines preferències tindran els enquestats davant les urnes.  A continuació, desglossem amb tots els detalls els resultats de l’enquesta electoral de Ràdio Gelida.

PREGUNTA ENQUESTA 1: Saps quin és el número 1 de cada llista?

El cap de llista del PSC, Lluís Valls, és el candidat més conegut segons el sondeig. 353 enquestats coneixen a Lluís Valls. Per tant, un 84% dels enquestats coneix el candidat socialista.

La segona candidata més coneguda és la cap de llista d’Esquerra Republicana. Un 59% dels participants coneix la Lluïsa Llop, candidata d’Esquerra Republicana. En total, 249 enquestats.

 La tercera candidata que més coneixen els participants a l’enquesta és la candidata de Gelida per la República-Primàries Catalunya, Montserrat Rovira. La coneix el 38% dels participants al sondeig.

El quart candidat més conegut és el cap de llista de la Candidatura d’Unitat Popular. Rubén López. El coneix el 32% dels enquestats.

El cinquè candidat més conegut és el cap de llista de la Junts per Catalunya Gelida. Àlex Torras. El coneix el 26% dels enquestats. Igual que la candidata de Gelida en comú que es troba a la sisena posició amb el mateix percentatge.

Els candidats més desconeguts segons el sondeig electoral són el cap de llista del Partit Popular, el José Antonio Santos, i el cap de llista de Ciutadans, Àlvaro Ariet. Només un 6% dels enquestats els han identificat.

coneixença candidat

La segona pregunta que incloïa l’enquesta demanava un pronòstic :Qui creu que guanyarà les properes eleccions?

Un 84% dels enquestats per via telefònica han respost a aquesta pregunta mentre que la resta, el 18%, han preferit no pronunciar-se. Si ens fixem només en el conjunt de persones que han fet un pronòstic, els resultats ens diuen el següent: el 64% creuen que serà el PSC el partit guanyador d’aquestes eleccions.

La segona opció més repetida entre les respostes és l’opció Republicana. Un 18% dels enquestats que han respost pensen que Esquerra Republicana guanyarà les eleccions a Gelida.

Un 95,5% dels enquestats per via digital han respost a aquesta pregunta mentre que la resta, el 4,5%, han preferit no pronunciar-se. Si ens fixem només en el conjunt de persones que han fet un pronòstic, els resultats ens diuen el següent: el 67% creuen que serà el PSC el partit guanyador d’aquestes eleccions.

La segona opció més repetida entre les respostes és l’opció Republicana. Un 19% dels enquestats que han respost pensen que Esquerra Republicana guanyarà les eleccions a Gelida. Altres opcions valorades amb un 5% són Gelida per la República-Primàries Catalunya i Gelida en Comú.

La tercera pregunta del qüestionari, aborda ja les preferències personals: Qui preferiria que guanyés les properes eleccions?

En aquesta ocasió un 75% dels enquestats telefònicament han acceptat donar una resposta a la pregunta mentre que el 25% dels participants han preferit no pronunciar-se.

Pel que fa les 266 respostes que hem recollit davant la pregunta “Qui preferiria que guanyés les properes eleccions”, el resultats són els següents:

 • Un 33% de les respostes prefereix que guanyi el Partit Socialista.
 • Un 26% prefereix que Esquerra Republicana guanyi les eleccions.
 • El 6% de les respostes ens diuen que volen que sigui Gelida per la República-Primàries Catalunya qui guanyi les eleccions a Gelida.
 • Els qui prefereixen que Junts per Catalunya Gelida guanyi les eleccions són un 5% dels que han respost a la pregunta.
 • Un 4% dels enquestats prefereixen que sigui Gelida en Comú el guanyador.
 • I un altre 3% prefereix que la CUP guanyi les eleccions a Gelida.

D’altra banda un 93% dels enquestats online han acceptat donar una resposta a la pregunta mentre que el 7% dels participants han preferit no pronunciar-se.

Pel que fa les 155 respostes que hem recollit davant la pregunta “Qui preferiria que guanyés les properes eleccions”, el resultats són els següents:

 • Un 35% de les respostes prefereix que guanyi el Partit Socialista.
 • Un 29% prefereix que Esquerra Republicana guanyi les eleccions.
 • El 10,3% de les respostes ens diuen que volen que sigui Gelida per la República-Primàries Catalunya qui guanyi les eleccions a Gelida.
 • Els qui prefereixen que Junts per Catalunya Gelida guanyi les eleccions són un 3,2% dels que han respost a la pregunta.
 • Un 7,7% dels enquestats prefereixen que sigui Gelida en Comú el guanyador.
 • I un altre 7,1% prefereix que la CUP guanyi les eleccions a Gelida.

La quarta qüestió de l’enquesta preguntava directament pel vot del proper 26 de maig.

Un 24% dels enquestats han respost a la pregunta, mentre que el 76% han preferit no pronunciar-se. Nosaltres, però, ens centrem en aquest 76% de respostes que ens han donat els participants:

Segons l’opció manifestada pels enquestats, el guanyador de les eleccions a Gelida seria el PSC.

– Un 41,88% votaran el Partit dels Socialistes de Catalunya

– Un 28,75% votarà a Esquerra Republicana

– Un 10,63% votarà a Gelida per la República-Primàries Catalunya

– Un 7,19% donarà el seu vot a Gelida en Comú

– Un 6,56% votarà la CUP

– Un 4,69% decantarà el seu vot a Junts per Catalunya-Gelida.

– Finalment menys d’un 1% destinarà el seu vot a Ciutadans i al Partit Popular.

intencio de vot

Si prenem com a referència aquests resultats, la distribució de regidors a l’Ajuntament de Gelida quedaria de la següent manera:

 • 6 regidors pel Partit Socialista
 • 4 regidors per Esquerra Republicana.
 • 1 regidor l’ obtindrien Gelida per la República-Primàries Catalunya, Gelida en Comú i la CUP
 • Tant Junts per Catalunya Gelida com el Partit Popular com Ciutadans es quedarien doncs sense representació al consistori municipal.

Captura de pantalla 2019-05-11 a les 18.36.40

Val a dir però, que els de primàries, segons l’enquesta es quedarien molt aprop d’obtenir el seu segon representant. Si fos així, el regidor de la CUP saltaria, i per tant aquesta formació es quedaria sense representació .

De totes maneres, l’escenari que presenta els resultats de l’enquesta canviaria la distribució de regidors que hi ha actualment a l’Ajuntament de Gelida. 6 regidors socialistes, perdent  la majoria absoluta del PSC, els de junts per Catalunya perdiren el seu actual regidor, la CUP i els Comuns el mantindrien i Gelida per la República-Primàries Catalunya entraria per primera vegada al consistori.

regidors

Per acabar hem demanat als participants que posin nota: Com valora la gestió de l’Ajuntament de Gelida durant aquest últim mandat?

Com a nota mitja, els enquestats han atorgat un 6,00 a la gestió de l’Ajuntament de Gelida durant aquest últim mandat.

Aquests han estat els resultats del sondeig electoral que ha realitzat Ràdio Gelida al 10% del cens electoral. Agraïm la col·laboració de totes les persones que han acceptat participar de l’enquesta.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.