Candidats a les eleccions municipals 2023 a Gelida: Qui optarà a l’alcaldia?

Falta un mes i mig per saber qui serà el guanyador de les eleccions municipals del 2023 a Gelida. Ja tenim confirmades les candidatures a l’alcaldia de tots els partits amb representació actual a l’Ajuntament, tot i que les llistes completes encara s’estan conformant. Vols saber quins són els candidats a les eleccions municipals del 2023 a Gelida? Qui optarà a l’alcaldia el proper mandat?

A continuació et detallem tots els polítics i partits que han confirmat la candidatura a la contesa electoral del maig, així com aquells que no tenen representació però que també s’hi presentaran.

Candidats a les eleccions municipals del 2023

  • Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)
  • Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)
  • Gelida per la República – Fem Poble (GxR)
  • Gelida en Comú (GEC)
  • Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
  • Junts

Lluís Valls (PSC)

El cap de l’oposició de l’Ajuntament de Gelida, Lluís Valls, va confirmar la candidatura a través d’un procés de primàries. Va ser l’única candidatura presentada i va ser aprovada per unanimitat en una assemblea de militants i simpatitzants del partit el divendres 20 de gener.

És la setena vegada que Lluís Valls, de 60 anys, serà el cap de llista del PSC i optarà a l’alcaldia de Gelida. Ha estat la candidatura més votada en totes les eleccions anteriors i ha esdevingut 16 anys alcalde. En dos mandats ha quedat fora de l’alcaldia per un pacte entre altres partits, el 2003-2007 (ERC-CiU) i l’actual 2019-2023 (ERC-Gelida per la República-En Comú-CUP).

Valls buscarà revalidar la victòria del PSC a les eleccions municipals del 2019, en què va obtenir sis regidors dels tretze que conformen el consistori.

La llista del PSC es farà pública el pròxim diumenge 16 d’abril en un acte que se celebrarà a les 18:30h al Centre Cultural.

Lluís Valls

Lluïsa Llop (ERC)

Les bases d’Esquerra Republicana van avalar per unanimitat una quarta candidatura consecutiva de Lluïsa Llop per revalidar l’alcaldia el 2023.

L’actual alcaldessa de Gelida va acceptar el repte de tornar a encapçalar la llista republicana amb la convicció d’haver fet una bona feina al llarg de la darrera legislatura i la voluntat de continuar treballant per millorar Gelida i la vida dels seus ciutadans i ciutadanes.

Esquerra va ser la segona força més votada a les eleccions municipals del 2019, obtenint quatre dels tretze regidors que conformen el consistori. Llop va aconseguir ser investida alcaldessa de Gelida gràcies al pacte de Can Pasqual, signat entre ERC, Gelida per la República, Gelida en Comú i la CUP.

Lluïsa Llop

Montse Rovira (GxR)

Gelida per la República anunciava el passat 24 de febrer que l’assemblea havia escollit la candidatura de Montse Rovira per encapçalar la llista electoral per a les eleccions municipals que se celebraran aquesta primavera.

Montse Rovira té 63 anys i és la segona vegada que es presenta com a alcaldable a les eleccions municipals. Va ser la tercera força més votada a les eleccions municipals del 2019 obtenint la representació d’una regidora. Actualment, està al capdavant de les regidories de Cultura, Escola de Música, Cooperació i Entitats.

La llista de Gelida per la República es farà pública el pròxim divendres 14 d’abril en un acte que se celebrarà a les 19:30h al Centre Cultural.

Montse Rovira

Ricard Fernández (GEC)

Ricard Fernández va ser escollit per unanimitat com a cap de llista de Gelida en Comú-Podem per a les eleccions municipals del pròxim mes de maig en una assemblea local de militants i simpatitzants del partit celebrada el dissabte 1 d’abril.

És la primera vegada que Fernández es presenta a unes eleccions municipals, i ho fa recollint el testimoni d’Anna Vadillo, actual regidora a l’Ajuntament de Gelida que encapçala les regidories de Festes, Medi Ambient i Participació Ciutadana i que va substituir a Anna Enjuanes, cap de llista del partit a les eleccions del 2019.

Gelida en Comú va ser la quarta força més votada a les eleccions municipals del 2019, obtenint una representant al consistori municipal.

Ricard Fernández

Quim Navales (CUP)

El grup municipal de la CUP presentava a mitjans de març, a través de les seves xarxes socials, l’equip que encapçalarà les cinc primeres posicions a les llistes.

El número 1 de la candidatura serà l’actual regidor de la CUP Quim Navales seguit de Jaume Palou, Eina Coma, Irena Palou i Elionor Cornudella.

És la primera vegada que Navales encapçala la llista del partit, ja que va prendre acta com a regidor del consistori gelidenc el setembre del 2020, després que Rubén López renunciés com a regidor.

La CUP va ser la cinquena força més votada a les eleccions municipals del 2019, obtenint la representació d’un regidor al consistori municipal. Inicialment, va donar suport a la investidura de Llop (ERC) com a alcaldessa, sent un dels signants del pacte de Can Pasqual, però finalment la formació política va decidir no entrar a formar part de l’equip de govern per discrepàncies durant les negociacions.

Quim Navales

Àlex Torras (Junts)

Amb el lema “Gelida o Gelida” Àlex Torras buscarà ser alcalde de Gelida. Va ser escollit candidat de Junts de Gelida per segona vegada a les eleccions municipals.

L’any 2019 es va quedar a molt pocs vots d’entrar a l’Ajuntament i actualment, el partit no té representació al consistori.

Àlex Torras

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.